Забележителни места в България, който не познаваме

Потребителски аватар
localhost
    unknown unknown

Забележителни места в България, който не познаваме

Мнение #1 от localhost » 18 мар 2014 04:58

Здравейте приятели и колеги.Както по заглавието виждате днес ще ви изненадам за нашата красива страна,със нейните невероятни места.Защото трябва да се гордеем с нея се пак сме Българи. :)
Започваме ето ги и днешните 10 забележителности, дано да ви харесат:

Ако сте запален турист и обичате да преоткривате нови дестинации и природни феномени, предлагаме виртуална разходка из 10 малко известни местности в България.

1. Рудник Цар Асен

Рудник Цар Асен.jpgТой се намира в района на Панагюрище и по времето на Социализма е служел за добиване на цветни метали. Днес той е изоставен и от едновремешния рудодобив днес е останал голям кратер, който е запълнен със застояла вода. Въпреки своята нефункционалност, гледката е наистина поразяваща.2. Разбойнишки манастир

Разбойнишки манастир.jpgКрасивият манастир е разположен на 2 км от село Разбойще и е на 9 км от Годеч. Ако имате път в тази посока, не пропускайте да се полюбувате на този феномен. Той е действащ скален манастир, който привлича туристическия интерес със своето местонахождение и архитектура.


3. Глава Панега

Глава Панега.jpgТова е вторият по големина карстов извор у нас, който се намира край Ябланица. Той се е състои от две езера, свързани по между си. Панорамата, която ще се открие пред погледа ви е наистина уникална. Има изградени дървени мостчета, по които минавайки ще попаднете сякаш в друга реалност.


4. Гераница

Гераница.jpgТя се намира в една от най-красивите местности на Родопа планина, на 35 км от Смолян. Местността впечатлява с туристическата атракция, построена преди години, специално, за да посреща туристи от цяла България. Там ще намерите уникална, битова архитектура, домашно приготвени ястия и девствена природа.


5. Каньона на водопадите

Каньона на водопадите.jpgТова място сякаш е забравено от света. Намира се само на няколко километра от Смолян, но сякаш е скрито за по-голямата част от туристите. Следвайки маркировката на изградената еко пътека, ще попаднете в долината на водопадите и ще може да се любувате на около 46 живописни водопада. А гледката, когато се изкачите на най-високата точка е…уникална. Пред погледа ви ще се изправи гордата Родопа планина, която няма как да ви опишем с думи!


6. Алибеевият конак

Алибеевият конак.jpgТой се намира в Родопите и е в близост до село Могилица. Ще останете поразени от атмосферата, която излъчва това място- история, традиции, величествена архитектура. Всеки детайл има своята значимост и разказва за нашия бит, култура и традиции от миналото.


7. Орлово гнездо над Лакатник

Орлово гнездо над Лакатник.jpgДруга местност, която ще спре дъха ви е Орлово гнездо над Лакатник. Лакатнишките скали се намират на левия склон на Искърското дефиле в Стара планина. Там ще видите една уникална забележителност- къщичка Орлово гнездо, която е построена върху стръмните скали.8. Водопад Момин скок

Водопад Момин скок.jpgВодопадът се намира на около 30км от Велико Търново. Еко пътеката ще ви води през Еменския каньон, ще ви упъти до красивата Еменска пещера, а в края на маршрут ще може да се полюбувате на красивият водопад Момин скок. Неговата височина е около 10 м, а под него се образува невероятен вир. Местността е чудесно предложение за разходка сред природата и пикник.9. Хотнишки водопад


Хотнишки водопад.jpg
Само на около 8 км преди Велико Търново се намира още една феноменална, водна каскада- Хотнишкият водопад. Хотнишката еко пътек, която е сдължина 1,5 км ще ви поведе из една красива местност, осеяна с дървени мостчета и стълби, разкриващи уникална панорама. Тя ще ви заведе и до Хотнишкият водопад, който е малък воден оазис.


10. Божият мост


Божият мост.jpg
Той се намира на няколко км от с. Лиляче. Божият мост представлява карстов феномен, който заслужава да се посети. Влизайки в тунела ще видите, че по стените има скални колони, подпиращи тавана на моста, а светлината, която огрява мястото чрез пукнатините придава на това място една особена енергия и атмосфера. Има малки езерца и малки пещери, в които живеят прилепи.Надявам се да са ви харесали тези невероятни места във нашата прекрасна Страна.
И да се гордеем че сме Българи :)
Това е за сега приятели

Темата е предоставена благодарени на: Трябва да си регистриран, за да виждаш линковете.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Flower

This topic has 4 replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.


Регистрация Влез
 

Върни се в “Обща култура”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост