Защо CS 1.6 "замира" в България?

Потребителски аватар
Dragonspower
Потребител
Мнения: 8
Регистриран на: 21 юни 2014 10:09
Skype: Ersoy_98
CS nick: Dragonspower
Местоположение: Кубрат
Контакти:

Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #1 от Dragonspower » 16 фев 2015 14:34

Защо CS 1.6 "замира" в България?
Автор: Dragonspower

При лични интервюта с известни личности, осъзнах че играта Counter-Strike 1.6 "замира", поне в България.
Това се дължи на несериозните гейминг общности, които са създадени между другото и не планират да печелят нещо от това (Да, не всичко е за пари, но няма смисъл да се вложи, ако няма да има печалби).
Такива "вериги" не влагат пари, защото знаят, че няма да печелят, а използват парите от СМСите за реклами в по-известни сайтове. Подобни общности използват безплатни хостинг услуги и не си купуват домейни, а има някои които си купуват, но нямат лични идеи за сайтовете и форумите си и следователно решават да копират от други сайтове (Повечето копират от CS-BG & iPlay).
Това става "банално", не само развалят пазара на доказалите се вериги, а и бъркат играчите. Правил съм интервюта с хора, които преди са играли играта, но вече не я играят и една от главните причини да не я играят е, че са били измамени със СМСи, точно такива вериги мамят с СМСи и зарязват стимула на играчите.
В България е трудно да срещнете CS 1.6 играч, който поне веднъж да не е бил измамен, и да има - много са малко. Ще си позволя да нарека въпросните общности "еднодневки", тези вериги си купуват некачествени сървъри със смсчета, изпратени от мили деца, чието родители си хващат главите към края на месеците.
В България няма толкова играчи, колкото сървъри, разберете това - БАНАЛНО Е. Обръщам се към собствениците на "еднодневки" (Между 10 и 15 години са), не си губете времето със простотии и не се занимавайте с подобни дейности, а се захванете и учете, от Вас се иска само и единствено това, а през свободното си време можете да играете с вашите приятели в по-развитите вериги, които са се доказали в бранша и продължават съществуването си.
Искам да споделя в кои вериги бих играл аз, но няма да се аргументирам, защото ясно става защо ще играя там:
- cs.sector.bg, cs.man1a.com, iPlay.bg, cs.Gameplay.bg, csultimate.org, Slackserv.com и тн.

Но има и други типове собственици на еднодневки, със спечелените СМСи си активират привилегии в други вериги, което е някакъв безсмислен кръговрат и излага българската Counter-Strike 1.6 сфера.
От руската гледна точка, ние изглеждаме смешни. Може да се каже, че завиждам на руското качество и подреденост, там играчите си знаят ролите и собствениците на веригите са финансови готови, за да се заемат с такива дейности.
Не, че и при тях няма изцепки - има, но са стотици пъти по-приемливи, сравнение с нашите.

Всичко това е от моята гледна точка и не искам да обидя някоя верига.
Вие какво мислите за бъдещето на Counter-Strike 1.6? В кои вериги бихте играли и защо? Какво мислите за руското качество?
Моля коментирайте без да обиждате и посочвате конкретни сървъри/вериги, бедете максимално точни и мислете преди да пишете! :)


Следващите 2 теми, които ще бъдат публикувани са "Как да спасим положението на Counter-Strike 1.6" и "Отношенията между клиента и продавача".

Flower
Потребителски аватар
velkata
Потребител
Мнения: 57
Регистриран на: 09 авг 2015 01:28
Skype: velito7
CS nick: velkata

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #2 от velkata » 08 яну 2016 10:37

Защото според мен играта е от много стара (96-та ли, 97-ма ли, не знам) и вече се губи интереса. Освен на мен и на другите маняци, които друга игра със стрелба, освен цс 1.6 няма да играят хаха. Има много по-добре направени игри, а и с CS GO, вече графиката е във съвсем друго измерение. Всичките ми приятели, веднъж играли ГО, повече в 1.6 не могат да уцелят, а и тръпката не е същата :D

Потребителски аватар
miircho
Потребител
Мнения: 58
Регистриран на: 16 мар 2015 19:42
Skype: miroslaw_nikolow
CS nick: miircho

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #3 от miircho » 08 яну 2016 14:31

1. Тотална реклама на други вериги.
2. "Известни личности" ? Моля, кажи една такава в цс средите, че нещо не се сещам?
3. ЦС 1.6 стартира 2003, с което 1.5 моментално спря да се играе. В момента има къде по-нови игри, не може да искаш игра на 10+ години да се играе повече от някои нови игри. За сравнение една от най-играните игри (ако не и най-играната) World of Warcraft - TBC беше и ще остане едно от най-великите творения. Lich King стана още по-известна заради графиките, които имаше. За времето си това бяха невиждани неща, а трейлърът има по-добро качество от повечето съвременни филми. Всичко след Lich King, което излезе беше напълно излишно, но все пак продължават по нови проекти. Играта от 4-5 години не се играе толкова и беше задмината от конкурентите. 1.6 остава за някои ботчета като нас, които я играят от доста време и все още й се кефят.

Потребителски аватар
themoneyteam
Потребител
Мнения: 10
Регистриран на: 11 сеп 2015 02:42
CS nick: THE MONEY TEAM

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #4 от themoneyteam » 09 яну 2016 03:00

CS 1.6 замира,защото се появи CS;GO.Малките вече не започват да играят цс 1.6,а започват да играят ЦС:ГО.Парите вече са в ЦС:ГО.При положение,че се организират ланове,и други турнири с парични награди,при положение,че всички добри играчи от 1.6 се преместиха на ЦС:ГО(дори и тези,които казваха,че няма да го направят),защо да се играе 1.6,като тук няма нищо.1.6 можеш да си играеш само за фън.Тези,които искат да имат отбори,искат да печелят,да играят турнири и имат време за всичко това си играят ЦС:ГО.1.6 замира и ще продължава да замира,дори вече сборки в ЕСЛ няма.На никой не му се занимава,а все пак ако има хора на които им се занимава те са единици.Нищо не е вечно.Започнато е ново поколение в Електронните игри и ЦС:ГО е от това ново поколение.Според мен колкото и пари да се дават за реклами,положението ще е същото,колкото и вериги да се направят положението ще е същото.Пазар в 1.6 няма има пазар в ЦС:ГО.Иначе руснаците не са нищо повече от нас ,дори мисля,че са по-зле специално за цс-а.ЦС 1.6 няма бъдеще !
49-0

Потребителски аватар
Just.Z
Потребител
Мнения: 70
Регистриран на: 14 окт 2015 18:26
Skype: Smirnoff8080
CS nick: JustZ

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #5 от Just.Z » 15 яну 2016 05:34

Защото идеята на играта е стратегия/логика/тактика ... в масаците рано или късно ти писва защото 10 човека те бутат 15 те флашват 2-3 с хак и тн... а сървъри за 5в5 няма! Руски/Румънски и всякакви други държави имат по 5-10 сървъра в веригите си за Auto5v5MIX ..Aко в бг искаш да играеш 5-ци дори и да имаш 4- човека с които да се съберете трудно ще намерите енеми.. А и да намерите са непознати не доказани и тн.. и 2пъти някой да те уцели в крака през стената и се почва ХАК/Педал/Майкати ** ***/ Бан/Лефт+1 и до там.... Аз лично не знам как някой цъка в масаците от 4-5-6 години и още му е кеф да играе Трейн и да е 1-ца и да купува AWP и да кляка в базата си за да направи 2-3 фрага после 3 рунда нищо не купува и така... тва е няма как нещо да се развива като седи на едно място... Верно всички се местят към CS-GO , Аз също се местя , но не заради графиката.. а защото влизаш пускаш и след 1 мин играеш 5ци... тва е

Потребителски аватар
-88-
GESTAPO
Мнения: 298
Регистриран на: 15 окт 2015 22:46
Местоположение: П Л О В Д И В

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #6 от -88- » 15 яну 2016 05:40

На мен пък ми се цъка 1.5
Изображение
БОЯН БОЖКОВ ТИ ЩЕ ЖИВЕЕШ ВЕЧНО
БРАТЛЕ , ЗАВИНАГИ ЗАЕДНО !!!

Изображение
С нас, който иска срещу нас, който може!!

Потребителски аватар
Hot Since 88
Потребител
Мнения: 46
Регистриран на: 16 яну 2015 18:02
Skype: infinitasveritas
CS nick: shalamaNoff~

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #7 от Hot Since 88 » 15 яну 2016 09:39

Замира заради онва измислeно ЦС:ГО което няма нищо общо с ЦС-а а по скоро с Кал оф Дути и Делта Форс :D :D :D
Ако се ебавате с мен, се ебавате с най-добрия!

Потребителски аватар
RUFFASS
GAMER.
Мнения: 92
Регистриран на: 26 юни 2015 16:36
Skype: ruffassking
CS nick: RUFFASS'
Местоположение: Ловеч

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #8 от RUFFASS » 16 яну 2016 19:48

CS 1.6 почна да замира след появата на CS:GO през 2012г.Но няма какво да се лъжем CS;GO е съвсем друго :good: И както каза някой от горе веднъж играл ли е някой cs;go не би се върнал към 1.6 :)

Потребителски аватар
Just.Z
Потребител
Мнения: 70
Регистриран на: 14 окт 2015 18:26
Skype: Smirnoff8080
CS nick: JustZ

Re: Защо CS 1.6 "замира" в България?

Мнение #9 от Just.Z » 16 яну 2016 21:29

CS:GO я играя от скоро, но там всичко е по улеснено по модерно по практично. Виждаш какво купуват съотборниците ти ... АКо има хакер го репортваш и скоро купува нов акаунт и тн.. и всички е за повече пари хората си пазят златните кокошки... Най евтиния сетъп с скинове за всички оръжия е $50... Има и скинове за АВП по 1000-2000$... и тн.. НО НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦС1.6 .. Нито е толкова динамична , нито анимацията като убиваш някой и тн(Нали такова не на насилието..) Пълен ташак убивам 3-ма 2ма през стената и .. никакъв кеф... Звуците са гадни.. всяка карта има Фонов звук като cpl_mill и докато стреляш или бягаш е почти невъзможно да чуеш , че някой бяга зад тебе и те коли.. Незнам сигурно ще свикна занапред , но ПРО ИГРАЧИТЕ КОИТО не са играли преди това цс1.6 .. влизат и са на минус... никакви реакции.. това е мое мнение.. 1.6 е изчистена от към всякакви шитни .. Трябва ти слух, отиентация, бързи реакции и що годе точен мерник за да си доста добър особенно в масаците ;)

Ето един GLOBAL ELITE който за 1 път пуска CS 1.6 мега улрта хипер известен :) Трябва да си регистриран, за да виждаш линковете.
BTW: Влиза в сървър за аутомикс 5в5 за котито говоря от доста време , че тря да ги има :)


Върни се в “Обща култура”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта