Моята България

Потребителски аватар
dfilipov
Потребител
Мнения: 21
Регистриран на: 03 юли 2014 15:52
Skype: doninho.tm
CS nick: dfilipov
Местоположение: Пловдив, България
Контакти:

Моята България

Мнение #1 от dfilipov » 02 авг 2014 14:02

Здравейте! Не знам дали знаете, но нещото което най-много обичам в своя живот е ходенето по планините. Наскоро се "зарибих" и по фотографията и се получи една невероятно добра комбинация. Какво по-хубаво от това да обикаляш любими места и да ги запечатваш... Та целта на темата ми е да представям места които едва ли някои хора от вас са виждали, още по-малко посещавали. Най-вече става въпрос за българските планини. Първата тема ще посветя на похода ми в Рила от преди една седмица.

Прехода ми започва от гориста местност над село Говедарци. Първата вечер нощувката ще е на хижа Ловна - прехода до нея е няколко часа и в ранния следобед съм там. След малка разходка в околността около хижата стигам една невероятнa рекичка с още по-невероятно водопадче.

Изображение

Изображение

На другия ден тръгваме в 7:00, като крайната ни цел е хижа Иван Вазов. Прехода ни минава през Седемте рилски езера - красиво място, но за жалост съсипано заради паплачта която всяка година се качва с лифта. Още в началото на прехода минаваме покрай друго пленяващо водопадче.

Изображение

След около 2 часа ходене в гората излизаме на открито и там вече започвам с пейзажите. Първата гледка е към връх Харамията и билото над Седемте рилски езера.

Изображение

След още около 1 час стигаме хижа Седемте езера и Рибното езеро което е непосредствено пред нея.

Изображение

От там продължаваме покрай останалите езера за да излезнем на билото и да започнем слизане към хижа Иван Вазов. За жалост прогнозите за лошо време се оказа верни и дъжда не закъсня.

Изображение

Дъждът ни намокри, но за наше щастие пекна слънце и за нула време изсъхнахме. Както обикновено се отцепих от групата и продължих сам напред. В резултат на това имах време да си пощракам цветенца.

Изображение

С пристигането ми в хижата излезе невероятна гръмотевична буря и бях принуден да ударя една следобедна дрямка. Като се пооправи времето излязох отново на разходка около хижата. Само на пет минути от хижата и се озовах на това магнетично място - долината на река Бистрица и вляво малко отрязани Калинините върхове.

Изображение

Залезната светлина беше неповторима...

Изображение

На другия ден при тръгването ни хвана гръмотевична буря и само късмета ни спаси от това да не ни удари някоя мълния. Върнахме се обратно в хижата и по обяд когато се оправи времето тръгнахме отново към ЦПШ(централна планинска школа) Мальовица. През този ден снимането не ми спореше като единствения сполучлив кадър беше на една щастлива кравичка с етикет :D .

Изображение

Пристигнахме успешно на ЦПШ-то и на другия ден направихме нещо като кръг за да се върнем обратно при колите. Първата ни спирка беше Йончевото езеро, а след това Страшното езеро. От там малка група се отцепихме и тръгнахме по морените и зъберите в търсенето на адреналин :D .

Изображение

Изображение

Стигнахме едно заслонче на име "БАК", което се използва най-вече от алпинисти които провеждат свои тренировки в околността. От там веднага тръгнахме да слизаме защото отново времето се заоблачи и след около 2 часа слизане бяхме отново при колите. Успешно и без никакви инциденти завърши четиридневния поход в Рила. Ето и пълния албум със снимки - Трябва да си регистриран, за да виждаш линковете. .

Надявам се писанията ми да не са ви отегчили и фото-пътеписа ми да ви е харесал, както и невероятната природа на Рила. :)
"Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце..."

Изображение

Flower

Ограничен достъп!

Моля, Влезте в акаунта си или се Регистрирайте , за да видите останалите мнения!

Върни се в “Обща култура”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост